Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a ne vse plati vzdy;-)

Kdyz jsem byl se znamym co bydli v Pavlove u jeho znameho vinare tak tam padlo ze napriklad vina v Lidlu chutnaji i jim....

0 0
možnosti

No, já znám jen 2 druhy vína. Chutná mi a nechutná mi. Používám červené (Chateauneu du Pape) na podlití hovězího. Bílé (Chardonnay) pod králíka. No a do zobáčku si občas leju něco s predikátem. Jistě že pro feinschmackery je nákup u vinaře to nejlepší, ale feinschmackera nikdo lehce neoblbne, jako třeba mě, který zná jen ty dva druhy. Tudíž kupuju víno v supermarketu, ale vždycky vím, že nekupuju šmejd.:-)

0 0
možnosti

Nejlepší je vyrazit do dané oblasti na dovolenou, obrážet sklepy a ochutnávat, dokud nenajdete to pravé nebo dokud se udržíte na nohou. Je to náročný a únavný proces, ale stojí to za to. Rád se pak několikrát ročně ke svému vinaři vracím, ochutnáme, probereme, co nového ve světě a nazpátek si odvezu plný kufr lahodného moku.

1 0
možnosti
Foto

V supermarketu  si víno ten, kdo má dobrá vína rád nekoupí. To z důvodu, že vína nejsou zde vhodně skladovaná. Víno se naloží na kamion a několi set kilometrů se veze do supermarketu. Ta přeprava sama vínu na kvalitě nepřidá. Pak je skladované hromadně ve skladu, kde je v létě horko a v zimě je to naopak. Nehledě k tomu, že supermarkety nakupují víno od velkovýrobců. Lepší si koupit víno ve vinotéce, kde je dobře skladované, kde prodejce vínům rozumí a o vínech si s vámi popovídá  a má zde malá množství vín od soukromých vinařů, kteří vyrábí vína v malých počtech a věnují tím vínu  náležitou péči. Každý, kdo má víno rád si kupuje víno od určitého vinaře, jako je třeba Libor  Veverka, Šamšula, Procházka, Hradil, Dufek a další.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS