1. Vyberte vína s menším procentem alkoholu a spíše suchá vína než sladká.
Alkohol má téměř dvojnásobek kalorií na gram, než cukr, takže pokud hledáte snížení kalorií, ujistěte se, že jste zkontrolovala procenta alkoholu na etiketě a také zda je víno suché nebo sladké.
Zpracování alkoholu je prioritou pro tělo, což zpomaluje metabolizaci bílkovin, tuků a sacharidů, a vede k vyššímu procentu kalorií uložených v těle jako tuk.
http://files.blog-edegustace.webnode.cz/200000145-763017729d/Pixmac000087994462.jpg
2. Dejte přednost vínům, která jsou pěstovaná v chladnějších podnebí např. v České Republice
Hrozny se snaží zrát v chladných podmínkách. V důsledku toho je ve víně méně cukru a to znamená méně kalorií a méně alkoholu.
3. Překvapivě, sladká vína mají OBČAS méně kalorií než suchá vína.
Vyšší zbytkový cukr nebo sladkost obvykle znamená nižší procento alkoholu, a tedy méně kalorií.
Dejte si ale pozor na sladké víno, které má vysoké procento alkoholu. Toto bude mít více kalorií, než jakékoli jiné možnosti vína.
4. Zvolte bílé víno před červeným vínem
Obecně platí, že hrozny pěstované pro bílá vína jsou sklizeny dříve, než z hroznů pěstovaných pro červená vína. To zachovává ovocnou chuť a osvěžující kyselost, která snižuje to, jak se cukr hromadí. Méně času musí hrozny ve vinici dozrávat , obvykle mají nižší obsah alkoholu a méně kalorií.
5. Pijte šampaňské s méně přidaným cukrem
Pro Champagne je typická oblast Francie, která produkuje hrozny s přirozeně vysokou kyselostí a s nízkou hladinou cukru.
Při nákupu vína nebo objednávání v restauraci, se podívejte případně se zeptejte na kategorie. Pro vás jsou zajímavé tyto: zvýšený cukr - brut (méně než 6 g / l), suchý přírodně (méně než 3 g / l), nebo suchý nula (bez přidaného cukru).
Udělej to a je to jen další důvod k oslavě, aby vaše linie zůstala štíhlá a mohla jste si přitom vychutnat víno !
- PeT